Lancaster University

The Spine Remodelling project aims to rejuvenate what is arguably one of the most used ‘rooms’ on the Lancaster University campus. Although it is currently used as a route for many people to get from one end of the campus to the other, the vision is for something much more.

Rick Mather Architects’ design acknowledges the pioneering model that Lancaster had provided for the University campus in the 1960s and 1970s, but focusses on the demands and future needs of a modern University in an approach which considers the campus as a whole.

The project will bring the kilometre-long walkway into the 21st Century, to provide a vibrant, light, weather protected route, offering a variety of environments to reinforce its identity as the main campus thoroughfare. Through consultation with stakeholders, Rick Mather Architects have incorporated ideas sought from students and staff into their designs.

Project Summary

Control Panels – 2No. (Form 2)

Controllers – Trend IQ4E, IQVIEW4 Display

Front End PC – Trend 963 Supervisor

Plant Controlled/Monitored – General and Emergency Lighting

Customer

H E Barnes Ltd